VISIE

FRANK'S VISIE

In 2011 besloot ik te stoppen als actief scheidsrechter, mijn doel was om actief te blijven in het voetbal. Scheidsrechter zijn is voor mij een passie ik wil deze passie delen met mijn collega’s om ze beter te maken op en naast het voetbalveld.  In 2015 werd ik merkambassadeur bij Expo-Line en inmiddels hebben we grote stappen gezet met Expo-Line’s Vanishing Spray. De spray wordt gebruikt bij de beste scheidsrechters wereldwijd en in de belangrijkste competities.

Zoals:

  • Champions League;
  • Europa League;
  • CAF (Afrikaanse voetbalbond/ Afrika Cup);
  • Premier League (Engeland);
  • Serie A (Italië);
  • Jupiler Pro League (België);
  • … 

We organiseerden verschillende workshops in verschillende landen om scheidsrechters te leren hoe ze de spray op een professionele manier kunnen gebruiken.
Dankzij al deze kennis en ervaring kunnen we de volgende stap zetten.

2018: HET ONTSTAAN VAN REFEREE COLLEGE !

In 2018 slaan Expo-Line, Arbitrage voetbal Vlaanderen en Patrick de handen in elkaar. En wordt de ‘Referee College geboren.  De Referee College organiseert workshops om scheidsrechters op verschillende niveaus te begeleiden.

Fysieke training, mentale coaching, technische vaardigheden… Eigenlijk een mogelijkheid die elke gemotiveerde scheidsrechter zou moeten omarmen. Professionele ondersteuning met fysieke coaches, technische instructeurs enz.

Scheidsrechter zijn is geen sexy hobby. Het is een baan. Ik weet het. Maar het is een geweldige kans voor persoonlijke ontwikkeling. Leren omgaan met spelers en publiek, regels kennen en toepassen op het veld, fit zijn, sociale vaardigheden verbeteren, het is een levensles en ervaring. Het is een passie.

Ons team staat klaar om elke deelnemer aan de Referee College een ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. We laten je proeven van het leven van een topscheidsrechter. En het zal een groot genoegen zijn om mijn jarenlange ervaring met jullie te delen.
Ben je er klaar voor? Ik, wij… zijn dat.

Lees ook mijn boek : “Alles voor het vak” om alles te weten te komen over mijn ervaringen.

AUTHORITY RULES THE GAME

RAF'S VISIE

Dankzij de introductie van de Vanishing spray in 2015/2016 in het Europese voetbal, heb ik de kans gekregen om met heel wat Europese referees in contact te komen. Destijds gaf ik samen met Frank opleidingen omtrent het gebruik van de Vanishing spray bij tal van Europese federaties. Mijn respect en appreciatie voor de referees is daardoor alleen maar toegenomen. Ik heb hierdoor ook veel meer inzicht verkregen in de zware uitdagingen waar referees voor staan.Dit zowel op fysisch vlak als mentaal vlak.

Het aantrekken van referees is al langer in tal van landen niet meer zo evident. Het is best een zware opdracht om vol te houden voor vele referees. Aangezien wij in contact staan met vele internationale referees en ook leverancier zijn van de spray tot op niveau van UEFA en Champions League, beschikken wij over een enorm groot netwerk over de landsgrenzen heen alsook buiten Europa. En dus vond ik dat we daar iets mee moesten doen. Wij zouden immers een inspirerende rol kunnen vervullen als zijnde Expo-Line voor tal van jonge referees in België in de eerste plaats.

Daarenboven werkten we voor de Vanishing spray ook samen met Frank De Bleeckere, een naam als een klok in het Belgische referee landschap. Met al de verwezenlijkingen die Frank op zijn naam heeft staan als internationale referee, leek het mij evident om samen iets te doen rond opleidingen van referees. Als er één iemand is in het Belgische voetbal die over al de juiste ervaringen beschikt om deze te delen met startende referees alsook verder gevorderden, dan is hij het wel.

En zo geschiede…. Onder de vlag Expo-Line, in samenwerking met Arbitrage Voetbal Vlaanderen, richtten wij enkele jaren geleden de Expo-Line Referee College op. Het is niet enkel onze bedoeling om opleidingen te geven. Al is dit uiteraard stap één. Maar onze ambitie is om effectief te kunnen uitgroeien tot een kwaliteitslabel. Vandaar ook de naam College!

Er worden geen compromissen gesloten op het te behalen niveau. Deelnemende referees worden uitgedaagd op zowel fysisch-en mentaal vlak. En dit om de heel eenvoudige reden, dat er tijdens de match van de waarheid ook geen ruimte is voor compromissen. Beslissingen dienen op de seconde genomen te worden met respect voor het voetbal in het algemeen, het spel, het publiek en vaak ook de camera’s!
Daar zijn sterke persoonlijkheden voor nodig, die niet achteruit deinzen voor het minste.

Een referee moet er “staan”. Enkel een autoriteit op het veld kan een wedstrijd juist leiden.

Authority rules the game!

nl_BENL